Hertha F2 overklast Graveland met 0-6

Geplaatst op: 10 februari 2014

Zaterdag 8 februari speelde de F2 van Hertha een uitwedstrijd tegen Graveland F4. Met twee gespeeld, 6 punten was de competitie goed begonnen. Deze uitwedstrijd in de stromende regen en wind werd ook weer winnend afgesloten. Ondanks dat de coaches geen wissels hadden, Noa moest zich op de wedstrijddag ziek afmelden werd er ruim gewonnen, 0-6.

De 6 helden die het vandaag moesten doen waren, Rens van der Moolen, Calvin Liesveld, Ravi Verbruggen, Sem Veenhof, Sem van Til, aanvoerder Luc van Dam en Levi Hodenpijl in het doel de eerste helft. Hertha begon zoals zij dit het hele seizoen al doen, uitstekend aan de wedstrijd. De spelers stonden in een "wybert" opgesteld, oftewel in een spekjes vorm. Er werd direct druk gezet op de helft van de tegenstander. Hertha had een goed overwicht, het was wachten op de eerste Vinkeveense treffer. Na een aanval over links met Luc aan de bal kwam de bal voor de voeten van Calvin. Calvin wist hier wel raad mee, en in de 10de minuut lag de bal in het Gravelandse netje, 0-1. Graveland nam de aftrap en wat volgde was een spel over en weer. Graveland werd iets gevaarlijker maar echte problemen leverde dat niet op. Aanvoerder Luc en Rens hielden achter de boel goed op slot. Sem Veenhof die de bal afpakken van de tegenstander tot een kunst verworven heeft was weer lekker op dreef op het middenveld. Sem van Til met de longen van een paard was aanwezig waar op dat moment hulp nodig was. Calvin en Ravi tenslotte hielden met Sem van Til ook nog eens de verdedigers bezig. Levi had weinig te doen, wederom weer letterlijk in de kou staan als doelman, maar de spaarzame ballen die werden geschoten hield hij prima. Een foutloze wedstrijd voor beide doelmannen uiteindelijk. In de eerste helft werd verder niet meer gescoord, en de dug-out werd dan ook opgezocht om toch nog enigszins droog te blijven. Met wat kleine aanwijzingen op zak vertrokken de helden weer richting veld. Met Ravi in de tweede helft op doel werd Levi nu weer veldspeler. Beide jongens, Ravi en Levi verdienen een compliment. Ze staan beide een helft op doel, de andere voetballen ze. Dat is toch omschakelen, van doelman naar veldspeler en vice-versa.

Met de wind dwars over het veld nam Graveland de aftrap. Hertha zette gelijk druk op de helft van de tegenstander. Die wist zich even geen raad, en in de 2de minuut van de tweede helft kon de regen van de Vinkeveense jassen geschud worden. Calvin had Hertha met een fraaie lob op een 0-2 voorsprong gezet. In de 8ste minuut was het renpaard Sem van Til die de bekende duimpjes kreeg van zijn vader en coach Duncan. Met een mooie schuiver zette hij de 0-3 op het bord. Hertha wilde meer en kreeg meer. Graveland kwam er niet meer uit en de volgende aanval van Hertha werd verwerkt tot hoekschop. Sem van Til ging achter de bal staan en met een mooie strakke trap voor het doel langs, op het natte veld deed deze belanden bij Calvin die alleen zijn voet maar tegen de bal hoefde te zetten, 0-4. Hertha's vierde treffer in de 11de minuut was een feit. Graveland probeerde het nog wel maar verder dan één schot op het doel van Ravi kwamen ze niet. Doelman van de eerste helft, Levi speelde als veldspeler een goeie tweede helft. Zo snel als hij is onderschepte hij vele ballen. Hiermee bracht hij achterin de nodige rust. De 0-5 van wederom Calvin in de 15de minuut was bepalend voor de wedstrijd. Graveland gaf zich gewonnen zo leek het. De keeper van Graveland, die er 5 achter zijn oren kreeg werd huilend gewisseld. Hij zag het blijkbaar niet meer zitten. De nieuwe keeper, een veldspeler kon ook niet lang genieten van een heldenrol. Sem van Til bracht na een mooie kapbeweging zijn rechterbeen in schot positie en haalde goed uit, 0-6.

Daarna was het gedaan, de punten waren binnen dat was wel duidelijk. Na het laatste fluitsignaal grote blijdschap in het Vinkeveense kamp. Weer gewonnen, en wederom duidelijke cijfers. Zaterdag 15 februari lijkt het team vrij te zijn, het kan nog zijn dat er een wedstrijd ingeroosterd wordt. Op zondag 16 februari komt het merendeel van de F2 in actie, zij spelen dan een oefenwedstrijd tegen een team bestaand uit alleen maar Japanse leeftijd genootjes, het zogeheten J-dream. Op deze gezellige dag komen er meerdere teams van Hertha is actie. Kom gerust kijken op sportpark de Molmhoek.

Zaterdag 8 februari speelde de F2 van Hertha een uitwedstrijd tegen Graveland F4. Met twee gespeeld, 6 punten was de competitie goed begonnen. Deze uitwedstrijd in de stromende regen en wind werd ook weer winnend afgesloten. Ondanks dat de coaches geen wissels hadden, Noa moest zich op de wedstrijddag ziek … Lees meer »