4e Minidag voor de jongsten van Atalante in Hoofddorp

Geplaatst op: 13 januari 2014

Het was een vroegertje. Om 8:15 stonden de Atalante Toppers al paraat in Hoofddorp. Femke was helaas ziek. Nathalie, Zoë, Mike en Thomas begonnen de eerste set meteen erg sterk vanuit de startblokken tegen VHZ Deep Line en hielden hun voorsprong stevig in handen, waarna de tweede set ook zonder al teveel moeite gewonnen werd. Een goed begin van de dag dus! De tweede wedstrijd tegen VCH Spike was een heel ander verhaal, beide sets gingen enorm gelijk op met sterk spel van beide teams. De eerste set wonnen de Toppers dan ook maar net met 18 - 16 en de tweede set was nog spannender en eindigde in de zoemer op 17 - 17. De ontknoping in Hoofddorp moest dan ook plaats gaan vinden in de laatste wedstrijd tegen de Spaarnestad Tigers, die hun beide voorgaande wedstrijden gewonnen hadden. De Toppers stonden de eerste set op scherp en zagen kans om een aantal punten uit te lopen en de eerste set met 19-13 te winnen. Maar helaas waren de rollen (en eindstand) van de tweede set precies omgedraaid en werd de set gewonnen door de Tigers met 13 - 19. Zo werd deze “vroege vogels” minidag op een zeer mooie 2de plek afgesloten, met maar 1 punt minder dat de nummer 1. Dat belooft veel voor de volgende minidag volgende maand in Uithoorn!

Ook de Kanjers, met Sander, Kevin, Roos en Isa moesten vroeg (zonder zieke Jikke). Ondanks of misschien wel dankzij het vroege uur was de eerste pot meteen de beste. Er was oplettendheid en echt volleybal spel te zien, zelfs ondanks dat er aan de andere kant flink bovenhands werd geserveerd stonden de kanjers hun mannetje. Met 21-16 en 15-26 werd het gelijkspel resultaat. Daarna even rust, maar dat deed het team juist geen goed.

De vermoeidheid van de vroege uurtjes? De tweede partij werd ruim verloren, waarbij vooral ook de serve en concentratie het afliet weten. De derde wedstrijd ging al beter. Eerste set ging gelijk op, helaas op het end lukte de pass wat minder en moesten ze de eerste set net afstaan. De tweede set werd verloren vooral door een sterke service serie van de tegenstander.
De vierde partij was tegen een team uit een hogere poule, buiten mededinging. Het was duidelijk dat deze opponent een poule hoger speelde en ze waren zo gemiddeld 3 jaar ouder. Kranig geweerd, maar dit was net een brug te ver. Een vierde plek.

In het tweede bedrijf, met iets prettigere tijden vanaf 11 uur, de Megamini’s met Tessa (2x), Isis, Iris, Daan en Emma, als eerst tegen de Heemstede Kanjers. Net als bij de Kanjers was ook hier de eerste set verre uit de beste. Perfecte service, mooie passes, netjes opgegooid en mooi erover gespeeld, soms zelfs een smash.
Ze hadden zelf bedacht om bij elk gewonnen punt een yel te roepen: Megaminis's Hey!! Bij Het werd er dan omhoog gesprongen. Erg leuk om te zien en te horen! Deze set werd heel ruim gewonnen. In de tweede set leek het kruit een beetje verschoten te zijn. Er volgden wat meer fouten, helaas wisten ze deze set niet binnen te halen. Daarna de welbekende SAS Super.
Het niveau van de allereerste set werd niet meer gehaald. Ze misten de beweeglijkheid, waardoor de bal teveel op de grond viel. Beide sets werden verloren werden.

De laatste partij is vaak de minste, door vermoeidheid en minder concentratie. Dat bleek ook deze keer tegen VHZ Pokershot. De opponent was eigenlijk niet veel sterker, maar het was meer dat Atalante het mooie spel van de eerste set miste. Deze partij werd ook verloren. Ook de Mega’s een vierde plek.

Het was een vroegertje. Om 8:15 stonden de Atalante Toppers al paraat in Hoofddorp. Femke was helaas ziek. Nathalie, Zoë, Mike en Thomas begonnen de eerste set meteen erg sterk vanuit de startblokken tegen VHZ Deep Line en hielden hun voorsprong stevig in handen, waarna de tweede set ook zonder … Lees meer »