Vinken 3 wint gemakkelijke derby

Geplaatst op: 25 november 2013

Afgelopen zaterdag was het wederom tijd voor een Ronde Veense derby in het korfbal tussen De Vinken 3 en Atlantis 3. Met een ongekende start van Vinken 3 was het vonnis over Atlantis al snel geveld. Met een 6-10 voorsprong werd er gerust en de wedstrijd eindigde in een 12-17 overwinning voor De Vinken.

De wedstrijd wordt begonnen met voor het eerst het volledige team ter beschikking van trainer Jaco Kroon. In de aanval beginnen: Ronald Mul, Jasper van Peursem, Maaike van Peursem en Femke Kamminga, in de verdediging: Rogier Schoenmaker, Vincent Verbruggen, Danique Pauw en Linsy Zaal. Op de reservebank hebben deze week: Marco Gijsen, Arjan Lommers, Lisa Kroon en Quincy Steen plaats genomen.

Zoals eerder genoemd was met de ongekende start van Vinken 3 de wedstrijd al grotendeels bepaald. In de eerste negen minuten wist het team uit Vinkeveen maar liefst 8 maal te scoren terwijl de thuisploeg hier slechts een enkel doelpunt tegenover wist te stellen. Dat dit scorende geweld niet de hele wedstrijd aan kon houden was wellicht niet minder dan te verwachten. Het Vinkeveense kwartiertje, waar we iets minder trots op zijn was aangebroken, wat doelt op een doelpuntloze periode. In die periode wist Atlantis wel te scoren en konden zij dichterbij komen tot 6-8. Het slotakkoord van de eerste helft was voor Vinken 3 en zo werd er gerust met een 6-10 voorsprong.

Het waren de Mijdrechtse dames die goed gebruik hadden gemaakt van de tips in de rust, zij wisten het verschil naar 8-10 terug te brengen. Dit werd echter weer snel goed opgepakt door De Vinken. Met een sterke 10 minuten kon de voorsprong worden uitgebreid naar 10-16. In de slotminuten van de wedstrijd vielen nog 3 doelpunten, wat de eindstand tot 12-17 bracht.

De doelpunten kwamen uit handen van: Maaike, Vincent en Rogier (4), Ronald en Femke (2) en Linsy (1)

Zo gaat het er in de competitie spannend aan toe. Tot dusver hebben alle vooraf verwachtte titel kandidaten al eenmaal verloren en is er nog van alles mogelijk. De volgende wedstrijd van De Vinken 3 zal zijn op 7 december tegen Synergo in Utrecht.

Afgelopen zaterdag was het wederom tijd voor een Ronde Veense derby in het korfbal tussen De Vinken 3 en Atlantis 3. Met een ongekende start van Vinken 3 was het vonnis over Atlantis al snel geveld. Met een 6-10 voorsprong werd er gerust en de wedstrijd eindigde in een 12-17 … Lees meer »