Atlantis 2 met trainer/coach Peter van der Wel

Atlantis 2 toont vechtlust

Geplaatst op: 25 november 2013

Zaterdag 23 november speelde Atlantis 2, gesponsord door Rabobank, tegen Thor 2 in Harmelen. In de trainingen voor deze wedstrijd had trainer/coach Peter van der Wel een duidelijke lijn uitgestippeld om iedereen scherp te krijgen tegen dit Thor 2 dat in seizoen 2012/2013 twee maatjes te groot was voor Atlantis 2. Atlantis 2 verloor uiteindelijk deze wedstrijd, na de gehele wedstrijd vechtlust en dominantie te hebben getoond, in de laatste paar minuten. Zij kunnen terug kijken op een goede wedstrijd, met veel leuke kansen en mooi korfbalspel en gezamenlijk concluderen dat zij sinds het afgelopen seizoen zeker gegroeid zijn.

Atlantis 2 begon sterk en geconcentreerd, wat resulteerde in een 3-0 voorsprong met zeer mooie uitgespeelde kansen zowel van grote afstand als korte kansen bij de korf door beide vakken. Maar het zeer ervaren Thor 2 liet dit niet op zich zitten en kwam terug tot 1 punt verschil (3-4). Atlantis bleef rustig doorkorfballen en wist uiteindelijk de rust in te gaan met een 6-8 voorsprong. Thor had duidelijk veel moeite met het achterstaan en ging wat meer fysiek spelen, maar ook mopperen op de scheidsrechter wat hun spel niet ten goede kwam. Atlantis kwam de rust uit met veel fanatisme en doorzag meteen de tactische wijziging in het spel van Thor, namelijk het achterverdedigen. Atlantis loste dit slim op en liep verder uit naar een 6-9 voordeel voor Atlantis. Atlantis bleef deze 2 tot 3 punten voorsprong behouden tot de 47ste minuut van de wedstrijd, door een mooi afstandsschot van de aanvoerder van Atlantis 2. In de laatste 13 minuten lukte het Atlantis 2 niet meer tot scoren te komen. Hoewel er genoeg kansen waren, werden er teveel onnodige fouten gemaakt en liet het team zich uiteindelijk aftroeven door Thor, waardoor ze de wedstrijd verloren met 13-12.

Aanstaande zaterdag speelt Atlantis 2 tegen Hebbes 2 om 16.10 uur in de Phoenixhal te Mijdrecht. Zij kunnen uw aanmoediging goed gebruiken.

Zaterdag 23 november speelde Atlantis 2, gesponsord door Rabobank, tegen Thor 2 in Harmelen. In de trainingen voor deze wedstrijd had trainer/coach Peter van der Wel een duidelijke lijn uitgestippeld om iedereen scherp te krijgen tegen dit Thor 2 dat in seizoen 2012/2013 twee maatjes te groot was voor Atlantis … Lees meer »