Atlantis 1 met coaches Frits Bruijntjes en Marijke Pauw

Eerste verliespunten Atlantis 1

Geplaatst op: 7 oktober 2013

Zaterdag 5 oktober 2013 speelde het door Rabobank gesponsorde Atlantis 1 in Mijdrecht tegen Fiducia uit Vleuten. Atlantis stond tot deze wedstrijd zonder puntenverlies bovenaan de ranglijst. De korfbalploeg moest voor het eerst dit seizoen haar meerdere erkennen in de tegenstander en verloor met een enigszins geflatteerde uitslag van 11-17 terecht van Fiducia.

Voorafgaand aan de wedstrijd was al bekend dat de ploeg uit Vleuten een pittige tegenstander zou zijn. De ploeg uit Vleuten had weliswaar tweemaal verloren, maar in beide wedstrijden met een kleine marge. Atlantis stond ongeslagen bovenaan en dus zou iedere ploeg uit de poule extra gemotiveerd zijn om van Atlantis te winnen.

Fiducia ging flitsend van start, binnen een mum van tijd moest de Rabobank-formatie tegen een 0-3 achterstand aankijken. Na een tijdje zoeken naar het juiste spel, leek Atlantis eindelijk de goede weg te hebben gevonden en kon het vlak voor rust zelfs nog een voorsprong van 7-6 pakken.

Er werd gehoopt dat de thuisploeg deze stijgende lijn voort kon blijven zetten na rust, maar het tegendeel bleek waar. Weer was het Fiducia dat fel uit de startblokken kwam. De tweede helft werd getekend door veel fouten en korte aanvallen van de Mijdrechtenaren, terwijl Fiducia met scherp bleef schieten. Atlantis haalde bij lange na niet haar gebruikelijke niveau, wat erg teleurstellend was. De wedstrijd eindigde in een 11-17 nederlaag voor Atlantis.

Op 19 oktober speelt Atlantis een inhaalwedstrijd tegen SDO Hillegom, de laatste veldwedstrijd voor het zaalseizoen. Atlantis zal er alles aan doen in deze wedstrijd wel haar niveau te halen en deze wedstrijd winnend af te sluiten, zodat de ploeg als koploper de zaal in kan gaan.

Zaterdag 5 oktober 2013 speelde het door Rabobank gesponsorde Atlantis 1 in Mijdrecht tegen Fiducia uit Vleuten. Atlantis stond tot deze wedstrijd zonder puntenverlies bovenaan de ranglijst. De korfbalploeg moest voor het eerst dit seizoen haar meerdere erkennen in de tegenstander en verloor met een enigszins geflatteerde uitslag van 11-17 … Lees meer »