HVM wint weer

Geplaatst op: 30 september 2013

Zondag speelden de heren van HVM in Culemborg tegen de gelijknamige club. De Mijdrechters leverden weer een goede prestatie en wonnen met 5-3.

Net als vorige week begon HVM niet sterk. Pas in de vijfde minuut kwam de eerste serieuze aanval. Daarvoor had Culemborg al in deeerste minuut via een schot op de paal en een bal voorlangs twee goede kansen gecreëerd, gevolgd door een strafcorner in de 3e minuut.

Na tien minuten redde keeper Redmar Stienstra toen een speler van Culemborg alleen doorbrak. In deze fase incasseerden de Mijdrechters twee groene kaarten van de zeer strak fluitende scheidsrechters. Eerst eentje voor uitblinker Casper Slot, en daarna voor coach Capel. Na een kwartier was er weer een kans voor Culemborg om aan de verdiende leiding te komen, maar ook deze pareerde Stienstra. Inmiddels ging de wedstrijd meer gelijk op. De eerste Mijdrechtse strafcorner leverde nog geen doelpunt op, maar in de 17e minuut verschalkte Midas van der Zande de Culemborgse keeper en kon Tom Gunther scoren. HVM nam de wedstrijd nu over. Enkele minuten na de openingstreffer liepen de Mijdrechters verder uit. De keeper pareerde een schot van de doorgebroken Mats Kaas, maar hij was kansloos op de rebound van Arjan Blommaert: 0-2.

Het was nu bijna voortdurend HVM wat de klok sloeg, al moest Stienstra na een half uur nog fraai redden op een Culemborgse strafcorner. De Mijdrechters hadden het heft stevig in handen met tactisch sterk positiespel.

Ook een Culemborgse speler kreeg nu groen. Vijf minuten voor tijd kreeg Maarten Post een gele kaart voor spelbederf. Aan niets was te merken dat HVM tot de rust met een man minder speelde. Het team kreeg nog drie strafcorners te nemen, de laatste na het verstrijken van de officiële speeltijd. Alle veldspelers van HVM verzamelden zich op de rand van de cirkel, maar het was niet nodig: Max Brakel joeg de bal direct in het doel, 0-3.

In de tweede helft kon het publiek genieten van maar liefst dertien strafcorners. Acht voor HVM en vijf voor Culemborg. Beide teams wisten uit deze overvloed slechts één keer te scoren, onder andere door uitstekend keeperswerk aan beide kanten. In de eerste twee minuten liet HVM er al drie onbenut. De vijfde Mijdrechtse strafcorner was bijzonder omdat de scheidsrechters aangever Martijn Hensbroek wegstuurden na een vermeende schijnbeweging. Hensbroek mocht wel in het veld blijven, maar een andere speler moest zijn rol overnemen.

Het spel ging heen en weer. Pas in de 22e minuut viel er weer een doelpunt, Culemborg kwam terug via een veldgoal. Lang konden ze daar geen moed uit putten, want een minuut later krulde Midas van der Zande de bal over de keeper heen en was de marge van drie goals hersteld. Mijdrecht zakte hierna een beetje weg. Een onnodige fout in de verdediging leidde tot een strafcorner, die buiten bereik van Stienstra fraai in de bovenhoek werd gesleept, 2-4.
Drie minuten later deed Tom Gunther hetzelfde aan de andere kant, en had HVM weer drie doelpunten verschil. Het laatste woord was echter aan de Culemborgers, die een tweede fout in de Mijdrechtse verdediging afstraften.

Debutant HVM staat door deze uitslag nog steeds op een gedeelde eerste plaats, met Noordwijk. Volgende week treft HVM thuis de sterkste tegenstander tot nu toe, dan komt Nieuwkoop op bezoek.

Zondag speelden de heren van HVM in Culemborg tegen de gelijknamige club. De Mijdrechters leverden weer een goede prestatie en wonnen met 5-3. Net als vorige week begon HVM niet sterk. Pas in de vijfde minuut kwam de eerste serieuze aanval. Daarvoor had Culemborg al in deeerste minuut via een … Lees meer »