Schot van Atlantis 1-speelster Janneke van Ginkel

Atlantis wint in Zeist

Geplaatst op: 30 september 2013

Afgelopen zaterdag speelde het door Rabobank gesponsorde Atlantis 1 uit tegen RDZ uit Zeist. RDZ had een lastige start van de competitie gehad waar ze zowel een overwinning als een nederlaag hadden geboekt tegen ploegen die Atlantis nog niet tegen was gekomen. Atlantis reisde dus met weinig tot geen informatie over de tegenstander af richting het Hertenkamp waar op gras gespeeld zou worden.

Toch bleek er bij Atlantis onderschatting in het spel te zitten. De koploper uit Mijdrecht opende sterk en liep al snel uit naar een 2-6 voorsprong tegen het matig spelende RDZ. Maar juist op dat moment pakte RDZ het spel op, terwijl Atlantis flink wat steken liet vallen. Het team uit Mijdrecht ging weliswaar rusten met een voorsprong van 6-7, maar de stemming was niet goed door de slechte eerste helft.

Coach Frits Bruijntjes vertelde dat er meer gestreden moest worden voor de overwinning en dat de onderschatting die in de eerste helft goed te zien was niet moest worden doorgetrokken naar de tweede helft.

Atlantis begon de tweede helft fel en scherp en maakte gelijk een doelpunt uit de eerste aanval die ze kregen. Hierna bleef RDZ nog even aanhaken, maar daarna gooide Atlantis het gas erop. Al snel liep het eerste team uit naar een gat van vijf punten dat uiteindelijk ook niet meer uit handen gegeven zou worden. De wedstrijd eindigde in een moeizame 9-14 overwinning op RDZ, hierdoor blijft Atlantis ongeslagen aan kop in de poule.

Volgende week zaterdag 5 oktober speelt Atlantis 1 om 15:00 uur thuis tegen Fiducia uit Vleuten. U bent allen van harte uitgenodigd om te komen kijken en het team aan de overwinning te helpen!

Afgelopen zaterdag speelde het door Rabobank gesponsorde Atlantis 1 uit tegen RDZ uit Zeist. RDZ had een lastige start van de competitie gehad waar ze zowel een overwinning als een nederlaag hadden geboekt tegen ploegen die Atlantis nog niet tegen was gekomen. Atlantis reisde dus met weinig tot geen informatie … Lees meer »