Atlantis 2 verslaat VZOD in windduel

Geplaatst op: 3 juni 2013

Afgelopen zaterdag stond voor Atlantis 2, gesponsord door Rabobank, de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma. De twee wedstrijden hiervoor tegen Kesteren en DSO werden met mooie cijfers en weinig tegendoelpunten gewonnen. Kesteren werd verslagen met 14-4 en DSO kwam in Mijdrecht niet verder dan 10-3. Het totaal van 24 doelpunten voor en slechts zeven tegen was een mooi resultaat. Die lijn moest in deze laatste wedstrijd doorgezet worden tegen VZOD. Het doel van dit seizoen was om bij de top drie te eindigen, en daarvoor moest er minimaal een punt gehaald worden.

Bij aankomst in Kudelstaart werd al snel duidelijk dat het geen gewone of makkelijke wedstrijd zou gaan worden. Er stond een harde wind recht over het veld heen, die veel invloed zou gaan hebben op het spel van beide ploegen. Na het inschieten, de voorbespreking en het warmlopen was de Mijdrechtse ploeg, volledig gemotiveerd om voor de winst te gaan, klaar om de wedstrijd te starten. Atlantis 2/Rabobank mocht de wedstrijd met wind mee beginnen, wat duidelijk in het voordeel was van de Mijdrechtenaren. Na een 2-0 voorsprong kwam het eerste (en enige) antwoord van VZOD van de eerste helft. Na de 2-1 liep Atlantis gemakkelijk weg met uitgespeelde kansen in de paalzone. Met rust stond er dan ook een mooie 7-1 voorsprong op het scorebord.

Coach Rob van Zee benadrukte in de rust nog maar een keer dat deze voorsprong niet meer uit handen gegeven mocht worden, maar dat Atlantis het nu wel een stuk lastiger zou gaan krijgen omdat de achterkant van de korf gezocht moest gaan worden vanwege de wind.

De tweede helft werd het spel van Atlantis er niet beter op en hadden ze veel meer moeite om de uitgespeelde kansen te benutten. De score liep hierdoor niet zo hard meer op, maar gelukkig voor Atlantis wist VZOD niet meer veel dichterbij te komen. Er vielen aan beide kanten nog enkele doelpunten. Eindstand op het scorebord na 70 minuten ploegen tegen de wind was een overwinning van 10-4.

Na de wedstrijd werd er afscheid genomen van coach Rob van Zee, die de laatste wedstrijden geholpen heeft omdat de ploeg tijdelijk geen coach meer had. Ook werd er afscheid genomen van Tamara Gortenmulder die volgend seizoen niet meer als speler voor Atlantis zal uitkomen en Jimmy de Koning die de selectie van Atlantis zal verlaten. Verder wil de ploeg graag extra aandacht geven en dank laten blijken aan trainer/coach Tamira Breedijk, de sponsor Rabobank en natuurlijk al het publiek wat veel met de ploeg is meegereisd dit jaar.

Afgelopen zaterdag stond voor Atlantis 2, gesponsord door Rabobank, de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma. De twee wedstrijden hiervoor tegen Kesteren en DSO werden met mooie cijfers en weinig tegendoelpunten gewonnen. Kesteren werd verslagen met 14-4 en DSO kwam in Mijdrecht niet verder dan 10-3. Het totaal … Lees meer »