HVM herstelt voorzichtig

Geplaatst op: 24 april 2013

De gehele wedstrijd speelde HVM aanvallend. Na drie minuten had het team al twee strafcorners mogen nemen. In de 7e minuut was er een goede kans voor Casper Wilmink. Dezelfde speler werd in het eerste kwartier twee keer ten val gebracht, de toegekende strafcorners bleven echter zonder resultaat. Magnus kon daar alleen een paar uitbraken tegenover stellen, die de Mijdrechtse verdediging attent hielden. Het duurde tot de 22e minuut voordat HVM het overwicht verdiend in een doelpunt kon omzetten: Casper Wilmink scoorde uit de vijfde strafcorner. Een minuut later bediende Mats Kaas diezelfde Wilmink op maat, maar diens schot trof geen doel. In de 26e minuut leidde een actie van Wilmink de tweede treffer in. Hij verdiende een strafcorner, die door Casper Slot werd benut, 2-0.
Kort voor rust kreeg Magnus pas de eerste echte kans.

Aan het begin van de tweede helft waren er achtereenvolgens goede kansen voor Casper Wilmink, Arjan Blommaert en Maarten Post, voordat in de 3e minuut Wilmink de 3-0 op het scorebord bracht. Een minuut later was het bijna 4-0, toen Mats Kaas een pass van Daniel de Graaf op de paal tikte. In de volgende tien minuten kwam Magnus wat meer in het spel, maar verder dan twee strafcorners kwamen de Noord-Hollanders niet.

Halverwege de tweede helft miste Maarten Post een vrije kans na een strafcorner. Pas in de 23e minuut kreeg HVM weer iets te vieren: op een assist van Jacob Veerhuis scoorde Arjan Blommaert de 4-0. Daarna kregen beide teams nog een strafcorner, zonder dat de stand veranderde. Kort voor tijd werd Wilmink in kansrijke positie in de cirkel ten val gebracht, maar de Magnus-keeper stopte de strafbal van Mats Kaas.

De uitslag bleef daardoor 4-0, te laag voor het veldoverwicht en de vele kansen die HVM creëerde. Van de negen strafcorners bleven er zeven onbenut. Positief was dat achterin de nul werd gehandhaafd. Junior Jason Biemond viel verdienstelijk in, Brian Cornelissen werd man van de match. De wedstrijd kende weing incidenten, beide teams kregen één groene kaart.

De Mijdrechtse hockeyers hebben zich zondag hersteld van de teleurstellende prestatie van vorige week. Magnus uit Schagen werd aan de Proostdijstraat met 4-0 aan de kant gezet. Het vertoonde spel was echter nog niet flitsend. In de aanval ontbrak nog de scherpte. De gehele wedstrijd speelde HVM aanvallend. Na drie … Lees meer »