Ook Westlandia te sterk voor Argon

Geplaatst op: 22 april 2013

In de openingsminuten waren er nog wel kansjes voor Argon, maar doelman Leerdam was in de 2e minuut net op tijd uit zijn doel bij een doorbraak van Yassin Ouhadou en ook op zijn post, toen Patrick Lokken hem met een schuiver testte nadat Samir Jebbar de bal had veroverd op een Westlandse verdediger. Maar na een kwartier sloegen de gasten toe en namen de voorsprong. Eerst stuitte de doorgebroken Groen nog op doelman Noah Zuudwijk, maar toen in minuut 16 spits de Bruijn te snel bleek voor de Mijdrechtse defensie, was ook de Mijdrechtse doelman een geslagen man op de diagonale inzet, die van de voet van de aanvaller vertrok, 0-1. Halverwege de eerste helft werd deze voorsprong uitgebreid en daar ging behoorlijk klungelig verdedigen aan vooraf. De fellere inzet van de Westlandse aanvallers leverde hen het balbezit op, waarna nota bene de kleinste aanvaller de bal op 6 meter voor het doel op het hoofd mocht nemen en de naam van Beek als doelpuntenmaker op het papier mocht laten noteren, 0-2. En tien minuten voor het rustsignaal volgde zelfs treffer nummer 3, toen rechtsback Ripson een solo van 50 meter langs enkele blauwhemden met een strak schot langs Noah Zuidwijk mocht afronden. In de minuten voor rust probeerde Argon het nog met een vrije trap van Nicolai Verbiest, die doelman Leerdam onder de lat weg wist te tikken en een kopbal van Patrick Lokken na een hoekschop, maar deze inzet verdween naast de verkeerde kant van de paal.

Na rust was ook de eerste kans van de tweede helft voor Yassin Ouhadou, maar zijn kopbal na een hoekschop werd door de doelman juist voor de lijn weggegrist. Daarna ontspon zich een beeld van een wel hard werkend, maar inspiratieloos Argon tegen een geduldig spelend Westlandia, dat niet echt de behoefte toonde om de voorsprong nog verder uit te breiden. Eén echte kans krijgen ze daartoe nog wel, toen invaller Benard na 77 minuten langs doelman Noah Zuidwijk wist te glippen, maar in zijn haast trapte hij de bal pardoes in het zijnet.

Veel was er derhalve niet te genieten voor de toeschouwers, gelukkig was het zonnetje prominent aanwezig om het verblijf langs de lijn toch aangenaam te maken.

Komende zondag wordt via drie inhaalwedstrijden de ranglijst gelijk getrokken, zodat de ploegen daarna precies weten, wat ze in de resterende twee competitierondes zullen moeten presteren om het gewenste doel te bereiken.

Drie wedstrijden voor het einde van de competitie heeft Argon in Westlandia de meerdere moeten erkennen. Na een gelijkopgaande openingsfase beslisten de bezoekers nog voor rust de wedstrijd en was er na rust alle gelegenheid om van het mooie weer te genieten. In de openingsminuten waren er nog wel kansjes … Lees meer »