Verlies in Haarlem voor Argon

Geplaatst op: 4 maart 2013

Ook de derde wedstrijd na de winter heeft Argon geen punten opgeleverd, thuisploeg EDO bleek aan één treffer genoeg te hebben om de buit in eigen huis te houden.

Goed was het zeker niet, wat de toeschouwers op het Haarlemse kunstgras voorgeschoteld kregen. De thuisploeg startte wat feller, wat bleek uit de twee kaarten, die de verdediging in het eerste kwartier incasseerde in hun pogingen de aanval van Argon te onderbreken. In die openingsfase leek Argon de iets betere ploeg, maar een uitbraak na 20 minuten zette alles weer op z’n kop. de voorzet van de rechtervleugel ging voor het doel langs, maar de weer ingebrachte bal werd door middenvelder Rosenhart dan toch binnen geschoten voor de 1-0. Het broze vertrouwen brokkelde meteen weer af en weg was het lichte veldoverwicht. Het aantal kansen, dat tot aan de rust te noteren viel, was minimaal, doelman Snoek moest zich slechts strekken bij een schot van Houssain el Zeryouh en had kort voor rust geluk, dat de door hem niet klemvast verwerkte bal net niet door Patrick Lokken geraakt kon worden.

Na rust werd de aanval wel gezocht door Argon, maar tot kansen leidde dit net als in de eerste helft zelden tot gevaar. De uitvallen van de thuisploeg leverden enkele keren wel doelrijpe kansen op, maar Romero Antonioli redde bij twee inzetten en zag voor het overige, dat EDO ook niet voor niets zelden tot scoren komt, het doel bleek enkele keren duidelijk te klein van formaat voor de Haarlemse voorwaartsen. In de slotminuten leek Argon nog de o zo nodige treffer te scoren, maar Patrick Lokken kon na een voorzet van Dion Gerritsen de bal op 2 meter van het doel net niet voldoende raken en de rake kopbal van Wilco Krimp na een vrije trap werd terecht geannuleerd vanwege buitenspel.

De slechte serie resultaten heeft uiteraard zijn weerslag in de ranglijst, hopelijk weet de ploeg midweeks in het bekerduel bij OSM ’75 te werken aan het zelfvertrouwen en kan het zondag tegen Leonidas laten zien, dat het ritme weer opgepakt is.

Ook de derde wedstrijd na de winter heeft Argon geen punten opgeleverd, thuisploeg EDO bleek aan één treffer genoeg te hebben om de buit in eigen huis te houden. Goed was het zeker niet, wat de toeschouwers op het Haarlemse kunstgras voorgeschoteld kregen. De thuisploeg startte wat feller, wat bleek … Lees meer »