Verlies in Rotterdam voor Argon

Geplaatst op: 25 februari 2013

Met een temperatuur op Noordpoolniveau en een troosteloze ambiance (een kunstgras bijveld op enkele honderden meters in het aardedonker lopen van het Feyenoord clubhuis) ontwikkelde zich tussen Feyenoord en Argon helaas een wedstrijd, die precies voldeed aan die omstandigheden. Het bleek een groot probleem, om in balbezit een teamgenoot te vinden waardoor het aantal voetbalmomenten op deze avond op de vingers van één hand waren te tellen.

Na 10 minuten was er een aanval van de thuisploeg over de rechterkant met een voorzet van Faria. In het strafschopgebied mocht aanvoerder Nouwen de bal langs vier verdedigers meenemen, kappen en vanaf 14 meter de bal in de hoek plaatsen langs de kansloze Romero Antonioli voor de 1-0. De apathie bij de verdedigers bij dit moment was kenmerkend voor de manier, waarop Argon de wedstrijd beleefde.

Het eerste en eigenlijk enige gevaarlijke moment van Argon zijde was na 20 minuten te noteren, toen Dion Gerritsen zich langs enkele verdedigers wist te werken, maar alleen voor de 41-jarige doelman van Zwieteren ontbrak de precisie en de inzet verdween juist langs de verkeerde kant van de paal. Van de kant van de thuisploeg waren in de eerste omloop nog een kopbal van Schep net naast en een inzet van dezelfde spits, die door Romero Antoniloi onschadelijk werd gemaakt, het vermelden waard.

Na de dubbele wandeling richting clubhuis en terug en het opwarmen bij een kopje koffie leek de wedstrijd kort na rust pas echt te beginnen. Eerst was Feyenoord gevaarlijk met een bal voor het doel van Argon langs en na vijf minuten was het Argon, dat profiteerde van balverlies in de defensie van Feyenoord. Samir Jebbar ging alleen op de doelman af, maar werd van achteren onderuit getrokken door van Bruggen. Aangezien dit binnen de beruchte lijnen gebeurde, leverde het hem niet alleen de rode kaart op, maar mocht Argon vanaf de stip de gelijkmaker aan laten tekenen. Dion Gerritsen nam deze taak foutloos op zich, 1-1.

Helaas bleek Argon niet om te kunnen gaan met de man meer situatie, voetballend wilde het deze avond gewoon niet lukken. En toen Schep na een klein uur spelen uit een vrije trap vanaf 25 meter er in slaagde, de bal langs de muur in de hoek van de keeper te mikken en toch het leer tegen de netten zag eindigen, stond het tiental zelfs weer op voorsprong, 2-1. Met nog een half uur te gaan tijd genoeg om nog recht te zetten, maar aanvallend kwam er zo goed als geen gevaar uit het balbezit van Argon. Slechts na een aanvallende actie van linksback Jocelino de Sa tien minuten voor tijd was er een gevaarvolle inzet van Samir Jebbar, maar het schot smoorde op het lichaam van doelman van Zwieteren. Een verliespartij, die Argon in het rechterrijtje doet belanden, de ploeg zal zich moeten oprichten om het resterende deel van de competitie nog mee te kunnen strijden om een prijs.

Met een temperatuur op Noordpoolniveau en een troosteloze ambiance (een kunstgras bijveld op enkele honderden meters in het aardedonker lopen van het Feyenoord clubhuis) ontwikkelde zich tussen Feyenoord en Argon helaas een wedstrijd, die precies voldeed aan die omstandigheden. Het bleek een groot probleem, om in balbezit een teamgenoot te … Lees meer »