001 - Karwei

Toch geen punten voor de Vinken

Geplaatst op: 29 september 2008

Verdeeld
Een bij vlagen sprankelend spelend Vinken speelde zaterdag een uitstekende eerste helft. Weliswaar waren de meningen hierover verdeeld, maar over het algemeen oordeelde het publiek lovend over de prestaties van de Vinkeveense korfbaltoppers.
In het eerste aanvalsvak waren Mariska Meulstee, Angela Sloesarwij, Kelvin Hoogenboom en Peter Koeleman gretig en alert. Met name Koeleman onderscheidde zich door voor rust al drie maal te scoren.
Maar ook het tweede aanvalsvak met Charita Hazeleger, Melanie Kroon, Peter Kooijman en Rudy Oussoren wist haar doelpunten mee te pikken. De gelijk opgaande strijd resulteerde in een alleszins acceptabele 8-8 ruststand.
De scores aan Vinkenkant waren van Peter Koeleman (3x), Charita Hazeleger, Kelvin Hoogenboom, Peter Kooijman, Angela Sloesarwij en Rudy Oussoren.

Prutsbal
Na de thee lag het initiatief korte tijd bij Sparta. De eerste tien minuten waren duidelijk voor de Zwolse bezoekers. Toch kroop de thuisploeg via twee afstandsschoten van Rudy Oussoren en Charita Hazeleger voor even weer naast de koplopers. Vijf minuten van mindere oplettendheid leverden echter de break in de wedstrijd. Een reeks van fraaie treffers, waarvan een enkeling verdedigend als prutsbal betiteld mag worden, zette Sparta op een vierpunten voorsprong: 10-14 tussenstand.
Het is jammer dat dit gebeurde. Na deze dip herpakte De Vinken zich prima, maar het gat van vier punten kon niet meer worden verkleind. Angela Sloesarwij, Rudy Oussoren en Peter Koeleman lieten het Vinkenpubliek nog wel juichen, maar met 13-17 moesten de hard werkende Vinkeveners de punten toch mee naar Zwolle geven.

Cruciaal
Komende zaterdag speelt De Vinken opnieuw een thuiswedstrijd. Het Houtense Victum komt op bezoek en gezien het getoonde spel van afgelopen zaterdag is enig optimisme gerechtvaardigd.
Zaterdag 4 oktober: De Vinken – Victum, aanvang 15.30 op sportpark de Molmhoek.

KV De Vinken -- 0297 264494

Vinkeveen - Het was De Vinken nog niet gegund afgelopen zaterdag. De basisacht van Siemko Sok zette een prima prestatie neer, maar kwam halverwege de tweede helft even tekort om echt succesvol te zijn. Via een 8-8 ruststand moesten de Fortiskorfballers uiteindelijk met 13-17 buigen voor koploper Sparta.VerdeeldEen … Lees meer »