Unitas heren 2 wint streekderby tegen Atalante heren 2

Geplaatst op: 27 januari 2009
Afgelopen vrijdag 23 januari moest het 2e heren volleybal team van Unitas aantreden tegen het 2e herenteam van Atalante. Kortom, een streekderby tussen de Mijdrechtse en de Vinkeveense volleyballers. De beide teams waren gebrand op winst aangezien de allebei de teams in de onderste regionen van de competitie bivakkeren en de punten dus zijn belangrijk voor beide teams.
De heren uit Mijdrecht waren met twee invallers uit het vierde team op pad gegaan aangezien er enkele spelers niet aanwezig konden zijn (buitenaanvaller John Pronk en spelverdeler Brian Cornelissen).

De eerste set werd er aanvallend begonnen door de heren van Unitas. Ondanks dat de hoofdaanvallers Maarten Meulemans en Hans Out in het begin erg wennen aan moesten wennen aan de invallender set-upper uit het 4e team. Toch duurde dit niet lang. In het begin van de set ging het scoreverloop nagenoeg gelijk op met dat van de heren van Atalante. Aanvallend kwamen de Mijdrechtenaren echter steeds beter in het spel. Middenaanvaller Ruud Stark en Hans Out werden steeds meer aangespeeld door set-upper René Driehuis en maakten dan ook belangrijke punten. Twee time-outs aan de zijde van Atalante mochten niet baten. De Mijdrechtenaren pakte op het nippertje de laatste punten van de eerste set. Setstand: 22-25.

De tweede set kwam de ballen steeds beter bij buitenaanvaller Maarten Meulemans en hij scoorde dan ook volop. De aanvaller had bijna een 100% rendement op zijn aanvallen. In het achterveld bij de Vinkeveners vielen de nodige gaten en zij hadden geen antwoord op de snoeiharde aanvallen. De tweede set werd dan ook relatief eenvoudig gewonnen door Unitas. Setstand: 18-25.

Bij de start van de derde set werd Unitas wat nonchalant en liet gelijk wat punten liggen. De Vinkeveners grepen hun kans en liepen wat punten uit op Mijdrechtenaren. In een time-out aan de kant van Unitas wist coach Peep Blei de vinger op de zere plek te leggen en spoorde de spelers uit Mijdrecht aan om geconcentreerder te gaan spelen. Derrick Brown en Derk Groen (welke kleur?) scoorden direct met leuke prikballen en enkele geplaatste aanvallen. Unitas nam het initiatief over, kwam al snel na deze time-out op een voorsprong en pakte ook in deze set de overwinning. Setstand: 16-25.

In de vierde set pakte Unitas ook de winst met een klein verschil (setstand: 22-25) en was daarmee ook de grote winnaar van deze spannende wedstrijd.

Afgelopen vrijdag 23 januari moest het 2e heren volleybal team van Unitas aantreden tegen het 2e herenteam van Atalante. Kortom, een streekderby tussen de Mijdrechtse en de Vinkeveense volleyballers. De beide teams waren gebrand op winst aangezien de allebei de teams in de onderste regionen van de competitie bivakkeren en … Lees meer »