Atlantis 1 trekt aan het langste eind

Geplaatst op: 9 februari 2009
Afgelopen zaterdag speelde het door Pimentel Fasteners bv gesponsorde eerste van Atlantis de returnwedstrijd tegen Stormvogels 1 uit Uitgeest. De eerder gespeelde thuiswedstrijd was in de laatste minuut bepaald met een zeer dubieuze strafworp voor Stormvogels en eindigde toen in 15-15. Deze week stond er handhaving op het spel en moesten alle zeilen bijgezet worden om de punten mee terug naar Mijdrecht te nemen.

Atlantis 1 begon in dezelfde opstelling als vorige week met in de eerste aanval Jelmer Steen, Peter van der Wel, Lisanne van Doornik en Kim Stolk. En in de eerste verdediging Auke van der Zijde, Pim de Munter, Masha Hoogeboom en Sandra Pronk. Er werd goed begonnen met binnen een paar minuten twee doelpunten aan de kant van Atlantis. Gedurende de hele eerste helft bleef de score van beide ploegen echter dicht bij elkaar. De lange en terugzakkende heren van Stormvogels zorgden ervoor dat de kansen goed uitgespeeld moesten worden, om te voorkomen dat elke geschoten bal afgevangen werd door de tegenpartij. Verdedigend moest het gewone spel gespeeld worden, waarbij aan de goede schutters geen schotkansen weggegeven mochten worden. Dit is door het door Pimentel Fasteners gesponsorde team goed opgepakt, maar toch werd er tegen een achterstand aangekeken met de rust: 5-6.

In de tweede helft zouden de spelers van Atlantis in de aanval nog meer moeten proberen de tegenstanders op te zoeken, om daarmee meer aansluiting te krijgen en tot betere kansen te komen. De kans was zeer groot dat het weer een spannende wedstrijd zou worden en daarom was het van groot belang dat iedereen geconcentreerd en met het juiste doel in het achterhoofd bleef spelen, ook in de laatste fase van de wedstrijd. Goed om te zien was dat iedereen dit goed oppakte, maar toch kon niet voorkomen worden dat de achterstand binnen een kwartier was uitgegroeid tot 3 punten. Met nog een kwartier te spelen bracht coach Paul Plaatsman Arjen Markus in het veld voor Jelmer Steen, om de doelpunten nog meer af te kunnen dwingen. Er werd geknokt door het hele team en het resultaat was dat de achterstand omgezet kon worden in een gelijke stand met nog een paar minuten te spelen op de klok. Zoals voorspeld een spannende laatste fase van de wedstrijd! De verdediging van Atlantis 1 bleef rustig en het eerste aanvalsvak speelde de kansen goed uit en werd beloond met twee afstandschoten van Peter van der Wel. Hiermee werd meteen de eindstand bepaald, 10-12, en kon de verdiende zege mee naar huis genomen worden!

Het eerste van Atlantis heeft hiermee nu een vijfde plek in de poule met nog drie wedstrijden te gaan en drie ploegen onder zich. De komende twee weken zijn vrij geroosterd en op 7 maart speelt Atlantis 1 zijn laatste thuiswedstrijd van het zaalseizoen: 16:40 uur tegen Swift 1 in sporthal De Phoenix. Alle aanmoedigingen zijn van harte welkom!

Afgelopen zaterdag speelde het door Pimentel Fasteners bv gesponsorde eerste van Atlantis de returnwedstrijd tegen Stormvogels 1 uit Uitgeest. De eerder gespeelde thuiswedstrijd was in de laatste minuut bepaald met een zeer dubieuze strafworp voor Stormvogels en eindigde toen in 15-15. Deze week stond er handhaving op het spel en … Lees meer »