Koploper overrompelt de Vinken

Geplaatst op: 27 april 2009

Afgelopen zaterdag 25 april vertrokken de spelers van De Vinken vol goede moed richting Zwolle. Daar zouden zij Sparta treffen. Ondanks dat Sparta bovenaan in de poule staat en de Vinkeveners de laatste plaats bezetten, was een goede wedstrijd met een positief resultaat niet uit te sluiten. De Vinken bood in de eerste wedstrijd tegen Sparta veel weerstand en kon tot vlak voor het einde van die wedstrijd goed bij blijven. Helaas maakten de Vinkeveners in deze return niets van de verwachtingen waar.

Tegenwind
Op het mooie nieuwe, maar open veldencomplex van Sparta Zwolle stond een flinke wind. De Vinken met Joyce Kroon, Helene Kroon, Rudy Oussoren en Pascal Kroon in de verdediging en Martine Koedijk, Mariska Meulstee, Peter Kooijman en Peter Koeleman in de aanval, begon de wedstrijd met die tegenwind in het aanvalsvak. De tactiek van de Spartanen was waarschijnlijk om aan de meest gunstige aanvalskant een flinke voorsprong te pakken, om in tweede helft, met tegenwind, alleen maar te hoeven handhaven. Deze strategie heeft prima gewerkt. De thuisploeg maakte binnen enkele minuten drie doelpunten. In het eerste kwartier kon De Vinken alleen scoren uit een strafworp. Via voornamelijk doorloopballen, vrije ballen en strafworpen scoorde Sparta ogenschijnlijk gemakkelijk veel doelpunten. Samen met twee afstandsschoten van Helene Kroon leverde dit een ruststand van 9-3 op.

Het ging niet echt voor de wind
Na een pittige speech van coach Siemko Sok, waarin De Vinken's coach aangaf dat er nu eens gekorfbald moest worden, betrad de Fortisformatie vastberaden het veld. Even leek De Vinken weerstand te bieden en kon men, nu met wind mee, al snel twee doelpunten maken. Helaas was de concentratie in de verdediging en het doorzettingsvermogen om nog wat van de wedstrijd te maken, toch ver te zoeken. Halverwege de tweede helft viel er nog één mooi Vinkendoelpunt, maar daarna liep Sparta nog flink uit, met een eindstand van 18-7 in het voordeel van de thuisploeg als resultaat.
Doelpunten van De Vinken kwamen van Helene Kroon, Rudy Oussoren (beide 2x), Martine Koedijk, Pascal Kroon en Peter Kooijman (allen 1x).
De eerstvolgende wedstrijd van De Vinken is op 9 mei a.s. tegen HKC in Utrecht (Hoograven).

Bron: Ingezonden Stukken

Afgelopen zaterdag 25 april vertrokken de spelers van De Vinken vol goede moed richting Zwolle. Daar zouden zij Sparta treffen. Ondanks dat Sparta bovenaan in de poule staat en de Vinkeveners de laatste plaats bezetten, was een goede wedstrijd met een positief resultaat niet uit te sluiten. De Vinken bood … Lees meer »