De Vinken kan geen potten breken

Geplaatst op: 18 mei 2009

Het leek in het begin nog mee te vallen, maar al in de eerste helft kwam het eerste achttal van De Vinken op een grote achterstand in haar thuiswedstrijd tegen het Nijkerkse Sparta. De 4-10 ruststand was veelzeggend. Dit scoreverschil bleef ook de hele tweede helft bestaan. Bij 10-17 moest de Fortisformatie met lede ogen toezien dat de wedstrijdpunten opnieuw met de tegenpartij mee naar huis gingen.

Debuut
Nog altijd moet trainer-coach Siemko Sok het doen zonder de inbreng van Charita Hazeleger en Melanie Kroon. Voor hen in de plaats speelden Martine Koedijk en de debuterende Sylvia van
Dulken.
De 1-0 was voor de thuisploeg. Van afstand liet Mariska Meulstee 1-0 aantekenen. Een snelle tegentreffer bracht Nijkerk weer op gelijke hoogte en niet veel later trokken de bezoekers het initiatief naar zich toe. Vervolgens heeft het vrij lang 1-2 gestaan, maar in het tweede gedeelte van de eerste helft kwam de Nijkerkse doelpuntenmachine opeens op gang. Via 2-6 en 3-8 werd met een 4-10 tussenstand de thee opgezocht.

Evenwicht
In de tweede helft gaven de Vinkeveense korfballers wel wat beter partij. Het aantal kleine en meer ernstige foutjes was aan Vinkenzijde evenwel te groot om echt gevaarlijk te kunnen worden. Hilarisch was het moment waarop Martine Koedijk de bal aanspeelde op vakgenoot Peter Koeleman, die op het moment van aangooien plotseling knielde om zijn veters vast te maken, waardoor de bal spontaan uitgegooid werd. Direct hierop herstelde Koeleman zich door stevig gestrikt de bal meteen weer te onderscheppen en zo zijn vakgenoot Kooijman in de gelegenheid te stellen om fraai te scoren. Toch kon ook in de tweede speelperiode de Fortisformatie weinig potten breken. Het positieve slotakkoord was voor debutante Sylvia van Dulken, die met een prima afstandsschot de eindstand op 10-17 bepaalde.
De Vinkenscores deze middag waren van: Rudy Oussoren (3x) en Mariska Meulstee (2x), Martine Koedijk, Pascal Kroon, Peter Kooijman, Peter Koeleman en Sylvia van Dulken.

Komende zaterdag speelt De Vinken tegen het Houtense Victum om 15.30 uur op sportpark de Weteringhoek.

Het leek in het begin nog mee te vallen, maar al in de eerste helft kwam het eerste achttal van De Vinken op een grote achterstand in haar thuiswedstrijd tegen het Nijkerkse Sparta. De 4-10 ruststand was veelzeggend. Dit scoreverschil bleef ook de hele tweede helft bestaan. Bij 10-17 moest … Lees meer »