De gifbeker is nog niet leeg voor Atlantis 1

Geplaatst op: 25 mei 2009

Ondanks de zwarte zaterdag van twee weken geleden, waar Atlantis 1 door verlies toen degradeerde, wilde Atlantis koste wat het kost een thuis overwinning behalen om te laten zien dat de degradatie onterecht was. Afgelopen week is er veel gesproken over de degradatie, maar de knop moest om. Fiducia staat in de rangschikking een plek boven Atlantis, dus een overwinning was zeker mogelijk.

Atlantis begon in de gebruikelijke opstellingen zonder wijzigingen. Atlantis begon scherp en goed aan de wedstrijd met een 2-0 voorsprong. Fiducia kwam nog terug, maar met een voorsprong van 3-2 ging Atlantis de rust in. Ondanks de voorsprong was Fiducia niet minder en hadden zij goede kansen. In de tweede helft zou het aanvallend beter moeten en verdedigend zo door blijven gaan.

De tweede helft bracht een wedstrijd waar beide teams fel startten. Dat leverde doelpunten op, maar ook onderling werd het grimmiger. Atlantis begon nog goed aan de tweede helft, maar al snel nam Fiducia het initiatief over en werd de voorsprong van Fiducia opgebouwd tot 6-10. Coach Paul Plaatsman probeerde door wissels de wedstrijd nog te kantelen en bracht 10 minuten voor het einde Mark Goverse en Alex van Senten voor Peter van der Wel en Auke van der Zijden in het veld. Helaas mocht dit niet baten, met een 9-10 verlies bleef Atlantis weer met lege handen staan. Aanvallend kwam Atlantis simpelweg te kort. Met de vijfde nederlaag op rij voor Atlantis 1 en degradatie wordt het verhaal steeds dramatischer. Over twee weken moet Atlantis haar laatste wedstrijd spelen in Woerden tegen Reflex. Atlantis zal hier voor de ploeg, de club, de supporters en voor haar vertrekkende coach gaan knokken voor de eer en proberen de situatie iets draaglijker te maken.

Tot slot wil Atlantis 1 haar supporters bedanken die het team het hele seizoen gesteund hebben.

Afgelopen zaterdag speelde Atlantis 1 zijn laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Fiducia. Voor het door Pimentel Fasteners gesponsorde team uit Mijdrecht was de rechtstreekse degradatie al een feit, maar voor Fiducia stond de wedstrijd in het teken om punten te pakken om een beslissingwedstrijd tegen degradatie te ontlopen. Ondanks … Lees meer »