Verlies in laatste wedstrijd De Vinken 1

Geplaatst op: 8 juni 2009

In de laatste wedstrijd van het seizoen nam het vlaggenschip van De Vinken afscheid van de Eerste Klasse. De afgelopen twee seizoenen wist De Vinken zich nog ternauwernood te handhaven (beide keren was er een beslissingswedstrijd nodig), dit jaar echter was het al een aantal wedstrijden voor het einde bekend dat De Vinken dit huzarenstukje niet nogmaals zou kunnen vertonen.

In deze laatste wedstrijd stond er helemaal niets meer op het spel. Tegenstander Telstar uit Hoevelaken, waar eerder met 16-15 van werd verloren, stond op een veilige vierde plaats. Dus ook zij konden vrijuit spelen. Desondanks was de Fortisploeg er op gebrand om het thuispubliek een aardige wedstrijd te laten zien. De ploeg met Peter Kooyman, Peter Koeleman, Martine Koedijk en Mariska Meulstee in de eerste aanval begon dan ook voortvarend. Uit de eerste de beste vrije bal werd meteen gescoord. Een paar minuten later vergrootte Marine Koedijk de voorsprong naar 2-0.

Na de vakwissel bleef het spelbeeld hetzelfde. Pascal Kroon, Rudy Oussoren, Joyce Kroon en invalster Elisa Rozendaal proviteerden optimaal van het windvoordeel en via Elisa Rozendaal en Pascal Kroon, beiden van afstand, bereikte de ploeg een onverwachte 4-0 voorsprong. Halverwege de eerste helft kon Telstar pas wat terugdoen. Uit een strafworp werd het 4-1. Ondanks het feit dat het spel bij De Vinken wat slordiger werd, scoorde Mariska Meulstee uit een doorloopbal 5-1. Een verrassing leek in de lucht te hangen. Gesteund door de vele vrije ballen die de ploeg kreeg, begon Telstar echter steeds beter in het spel te komen. Het vizier van de gasten stond gelukkig nog niet op scherp. Maar twee verzilverde strafworpen bracht de ploeg wel op 5-3. En toen twee minuten voor rust Telstar de stand op 5-4 bracht was de wedstrijd weer geheel open. Na de rust leek het in de eerste minuut wel prijsschieten. Maar liefst vijf kleine kansen op rij werden aan Vinkenzijde gemist. Iets wat de Vinken al vaker parten had gespeeld dit seizoen. Toch was het De Vinken dat een aantal minuten later als eerste wist te scoren. Mariska Meulstee bracht de ploeg op 6-4.

Telstar begon, vooral onder de korf, wat fysieker te spelen. Na een kleine tien minuten zonder doelpunten, waren het de gasten die via twee afstandschoten de stand op 6-6 brachten. Het spel en ook de score golfde op en neer, zonder dat er sprake was van hoogstaand korfbal. Via 7-6, gelijk gevolgd door 7-7, werd het 7-8: de eerste voorsprong voor Telstar. De Vinken bleef goed partij bieden en vijf minuten voor tijd was het Pascal Kroon die van dichtbij 8-8 liet aantekenen. Dat was meteen het laatste 'wapenfeit' van De Vinken. Telstar bleek te beschikken over de langste adem en scoorde in de laatste minuten nog tweemaal: 8-10. Wederom een nederlaag voor de Vinkeveense ploeg, die het volgend seizoen in de Tweede Klasse mag gaan proberen.

In de laatste wedstrijd van het seizoen nam het vlaggenschip van De Vinken afscheid van de Eerste Klasse. De afgelopen twee seizoenen wist De Vinken zich nog ternauwernood te handhaven (beide keren was er een beslissingswedstrijd nodig), dit jaar echter was het al een aantal wedstrijden voor het einde bekend … Lees meer »