Atlantis 1 haalt opgelucht adem

Geplaatst op: 19 oktober 2009

Met een stand van 11 tegen 7 kon de Mijdrechtse ploeg opgelucht ademhalen.
In de 4e klasse competitie stond Atlantis op de tweede positie, direct gevolgd door DSO dat een punt minder heeft. Een noodzaak dus om te winnen zodat dit verschil vergroot kon worden met nog eens twee punten. Na een goede voorbereiding werd het slechte nieuws gebracht dat DSO vertraagd bleek te zijn. Binnen het half uur moesten zij arriveren anders zou de wedstrijd overgespeeld moeten worden. Na ruim 20 minuten werd dan eindelijk het startsein gegeven. Beide ploegen hadden aanvallend veel moeite de korf te vinden. Na elf minuten wist DSO door middel van een strafworp het eerste doelpunt op het scorebord te zetten. Na goed opgezette aanvallen en een sterke verdediging werd ook Atlantis beloond met een punt. Tot in de laatste minuten van de eerste helft kon DSO Atlantis steeds met een punt verschil voorblijven. Door een strafworp en een schot werd dit verschil omgedraaid. De Rabobank ploeg ging met een voorsprong van 5 tegen 4 de rust in.

De tweede helft startte Atlantis fel en na twee minuten lag de eerste doorloopbal erin. Even leek het erop dat Atlantis uit zou lopen. DSO bleef doorknokken en aan de kant van Atlantis werden veel onnodige fouten gemaakt. DSO had de achterstand van twee punten al snel rechtgetrokken. Door een doorloopbal van Eline Laaper kwam Atlantis weer heel even op een voorsprong, maar dit werd al snel de kop ingedrukt door een schot aan de kant van DSO. Dit bleek ook het laatste doelpunt voor DSO te zijn. Na een 7-7 gelijkstand kon DSO in de laatste achttien minuten de korf niet meer vinden. Een goed moment voor het door Rabobank gesponsorde team om de stand uit te breiden, maar dit bleek nog niet zo gemakkelijk te zijn . Met een vrije bal, verzilverd door Jimmy de Koning, werd de stand gebracht op een 8-7 voorsprong. Daarna bleef het lang stil aan de kant van Atlantis. DSO bleef aanvallend veel druk zetten en Atlantis leed aanvallend veel balverlies. Met een zeer welkom schot van Chantal Poolman haalde zowel het team, als de coach en de toeschouwers opgelucht adem. Het bleek een startschot voor de resterende twee doelpunten. Atlantis sloot de wedstrijd af met een stand van 11 tegen 7.

De laatste veldwedstrijd van het eerste seizoen is met winst afgesloten. Atlantis heeft nu een gat geslagen van drie punten op DSO. Nog meer goed nieuws werd gebracht. VZOD, de koploper, heeft verloren met een stand van 7 tegen 8 van Amsterdam. Dit betekent voor Atlantis dat zij samen met VZOD de eerste plek in de competitie deelt.

Het door Rabobank gesponsorde team zal op 14 november 2009 de zaalcompetitie starten in de derde klasse. Ook in deze competitie zullen ze DSO als tegenstander treffen. Een goed visitekaartje is achtergelaten en met goede moed gaat Atlantis de zaalcompetitie in.

Afgelopen zaterdag speelde het door Rabobank gesponsorde Atlantis een thuiswedstrijd tegen DSO. Na enige vertragingen en een moeizame start wist het eerste team onder leiding van Mark van den Brink toch de overwinning in eigen zak te steken. Met een stand van 11 tegen 7 kon de Mijdrechtse ploeg opgelucht … Lees meer »