001 - Karwei

CSW promoveert naar eerste klasse!

Geplaatst op: 6 april 2010

Monnickendam - CSW 0 - 2
CSW heeft in de uitwedstrijd tegen Monnickendam promotie naar de eerste klasse veilig gesteld! Op een slecht veld werd de nummer laatst van de tweede klasse A moeizaam verslagen met 0-2.
Na het laatste fluitsignaal kwam het bericht binnen dat Castricum zijn wedstrijd met 1-2 verloren had.
Castricum was op papier nog het enige team dat CSW van promotie af kon houden.

Wie denkt dat er in deze fase van de competitie er nog één makkelijke tegenstander is te vinden slaat de plank flink mis. Zo ondervond ook CSW tegen de Monnickendammers. Het was niet makkelijk om een gaatje te vinden tegen het strijdlustige en compact spelende Monnickendam. Daarnaast speelde CSW te onzorgvuldig en in een te laag tempo om aanspraak te maken op de voorsprong. Daar waar CSW in het verleden vaak meerdere kansen wist te creëren en niet wist te scoren was het nu uiterst effectief in vijf minuten. Ronnie Hilhorst wist de eerste fatsoenlijke aanval van de Wilnissers schitterend af te ronden 0-1. Enkele minuten later wist Maurice Bartels de bal met een mooie boogbal over de keeper van Monnickendam te krullen 0-2. CSW begon iets beter te voetballen en er kwamen meerdere kansen. De spitsen Zeldenrijk en De Kuyer stuitte echter op de keeper van Monnickendam. Aan de andere kant konden niet echt grote kansen worden genoteerd. Alleen een vrije trap werd knap onschadelijk gemaakt door keeper Wens.

Na rust besloot Monnickendam op zoek te gaan naar de aansluitingstreffer. Dit resulteerde in enkele kleine kansjes voor de Monnickendammers. Voor de Wilnissers vielen er niet echt kansen te noteren in deze fase van de wedstrijd. Twintig minuten voor tijd was het Jordi Wens die de bal knap van de doellijn redde na een rommelige situatie in het zestien meter gebied. Monnickendam bleef aandringen en dacht in de 75e minuut de aansluitingstreffer te maken. Volgens de scheidsrechter gebeurde dit echter in buitenspelpositie waardoor de 0-2 stand bleef staan. CSW kon nog één keer gevaarlijk worden via Maurice Bartels. De linkermiddenvelder van CSW zag zijn inzet echter op de paal belandden.

Een moeizame maar zeer belangrijke overwinning voor koploper CSW die volgende week op bezoek moet bij HCSC uit Den Helder

Monnickendam - CSW 0 - 2CSW heeft in de uitwedstrijd tegen Monnickendam promotie naar de eerste klasse veilig gesteld! Op een slecht veld werd de nummer laatst van de tweede klasse A moeizaam verslagen met 0-2. Na het laatste fluitsignaal kwam het bericht binnen dat Castricum zijn wedstrijd met 1-2 … Lees meer »