Atlantis 2 wint in de laatste minuut van Luno 3

Geplaatst op: 3 oktober 2022

Op 1 oktober 2022 speelde Atlantis 2 om 13:30 op een zeer winderig veld in Linschoten. Atlantis 2 had tot dan toe alle wedstrijden goed gewonnen en staat op nummer 1 in de poule. Op het moment dat Atlantis aankomt bij Luno merken ze dat er een harde wind staat en dat hier tijdens de wedstrijd goed rekening mee gehouden moet worden.

Atlantis begon met Jelmer Steen, Kevin Keijman, Lotte Gortenmulder en Maud de Jong in de verdediging en met aanvoerder Joyce Rodenburg, de broertjes Koen en Jelle van Wermeskeren en Saskia Veenboer in de aanval. Luno wist aan het begin beter om te gaan met de weersomstandigheden en kwam op een 2-0 voorsprong. Hierna wist Jelmer een mooi schot te scoren, maar lukte het Atlantis nog niet om het helemaal dicht te houden. Zo werd de stand 3-1 voor Luno. Ook werd het nog wat rommelig met verschillende overtredingen aan beide kanten waardoor zowel Atlantis via Joyce en Luno een strafworp scoorden en zo werd de stand 4-2. Uiteindelijk wist Atlantis zich te herpakken en scoorden Maud, Koen en Kevin vier doelpunten waardoor ze de rust in gingen met als stand 6-6.

De tweede helft begon ook weer spannend. Atlantis wist als eerst te scoren via Jelle waardoor ze eerst de voorsprong namen, maar Luno wist hierna ook te scoren. De stand bleef gelijk opgaan waarbij voor Atlantis Jelmer, Saskia, Kevin en Fay (ingevallen voor Joyce) nog wisten te scoren. Zo gingen ze de laatste minuut in met de gelijke stand van 12-12. Maar Luno maakte in de laatste minuut een verdedigende fout waardoor Saskia nog een strafworp mee kreeg. De eerste strafworp die ze nam ging iets te hard met de wind mee waardoor hij mis ging, maar een heer van Luno stond verkeerd waardoor hij opnieuw genomen mocht worden. Luno was het hier niet mee eens en probeerde door middel van het vasthouden van de bal en schreeuwen Saskia uit haar concentratie te halen voor haar tweede kans. Saskia behield haar rust en scoorde alsnog de strafworp. De bal ging nog even naar het andere vak, maar de scheids floot vrijwel meteen daarna af. Zo wist Atlantis 2 hier nipt te winnen en de punten mee naar huis te nemen.

Laatst bewerkt op: 3 oktober 2022 08:31

Op 1 oktober 2022 speelde Atlantis 2 om 13:30 op een zeer winderig veld in Linschoten. Atlantis 2 had tot dan toe alle wedstrijden goed gewonnen en staat op nummer 1 in de poule. Op het moment dat Atlantis aankomt bij Luno merken ze dat er een harde wind staat … Lees meer »