HBOK te sterk voor CSW

Geplaatst op: 14 oktober 2019

CSW leed zaterdag op eigen veld zijn eerste competitienederlaag. Tegen titelkandidaat HBOK werd een 2-3 nederlaag geleden.

In de beginfase was het voor beide ploegen even aftasten met HBOK als de ploeg met het meeste balbezit. Een ploeg ook die goed is in de kleine ruimtes maar dat nog weleens te veel door wil drijven. Bovendien trad de verdediging van CSW zeer attent op en zodoende kon elk gevaar worden voorkomen. Toch was het CSW dat na 9 minuten de leiding nam. Stefan Tichelaar verzond de bal richting de wegsprintende Justin Blok die vervolgens niet zelfzuchtig was en breed lag op Menno v.d. Leeden die zodoende de bal voor het intikken had. De beste kansen bleven daarna voor CSW. Een schuiver van Erik Mulder kon door de doelman maar net verwerkt worden tot hoekschop. Bij een prima aanval over de rechterkant kwam de bal bij v.d. Leeden. Hij dolde een speler op de achterlijn en gaf de bal op Blok maar weer bracht de doelman met een reflex redding voor HBOK. Aan de andere kant moest doelman Rahim Gok handelend optreden toen hij een schot in de korte hoek tot hoekschop moest verwerken. CSW kon gaan rusten met een voorsprong.

Na rust een sterk aandringend HBOK dat een wissel had toegepast en steeds gevaarlijker werd. De gelijkmaker hing in de lucht maar een prima redding van Gok voorkwam dit alsnog en een sterke defensie van CSW dat de zaken goed op orde had. Na een kwartier spelen in de tweede helft kwam CSW met tien man te staan omdat v.d. Leeden zijn tweede gele kaart ontving en met rood moest vertrekken. CSW kwam nu helemaal sterk onder druk te staan en de gelijkmaker kon niet uitblijven al viel die wel heel ongelukkig. Een vrije trap rand zestien werd snoeihard ingeschoten. Doelman Gok kon de bal nog net uit de hoek tikken maar in de rebound was hij echter kansloos. Tien minuten voor tijd kwam HBOK op voorsprong toen de bal onhoudbaar in de kruising werd geschoten. CSW probeerde van alles om nog tot de gelijkmaker te komen maar was net niet slagvaardig genoeg om gevaarlijk te worden. Toen de 1-3 viel leek de wedstrijd helemaal gespeeld en alweer uit een vrije trap. CSW was nog bezig met het opstellen van de muur en de bal werd in het lege doel geschoten. Vlak voor tijd werd het toch nog spannend. Een vrije trap van Sander Kunkeler werd door Dave Cornelissen prima ingekopt. Daarna kreeg CSW nog twee opgelegde kansen om een punt te pakken. Cornelissen was beide keren de aangever op Blok maar de eerste keer verdween de bal naast het doel en bij de tweede poging kwam hij net een teenlengte tekort om doeltreffend te worden. HBOK kon opgelucht adem halen en ging met de 2-3 zege aan de haal.

Laatst bewerkt op: 14 oktober 2019 06:55

CSW leed zaterdag op eigen veld zijn eerste competitienederlaag. Tegen titelkandidaat HBOK werd een 2-3 nederlaag geleden. In de beginfase was het voor beide ploegen even aftasten met HBOK als de ploeg met het meeste balbezit. Een ploeg ook die goed is in de kleine ruimtes maar dat nog weleens te … Lees meer »